3 op 4 consumenten vermindert energieverbruik, zonnepanelen populairst

75 procent van de consumenten heeft in Nederland de afgelopen 5 jaar maatregelen genomen om thuis het energieverbruik te verminderen. Zonnepanelen zijn daarbij de populairste maatregel.

Dat blijkt uit onderzoek van de Europese Unie (EU) onder de Nederlandse bevolking. De EU heeft voor de Eurobarometer inwoners van alle lidstaten een reeks vragen over energie en de rol van de EU voorgelegd.

Klimaatneutraal
74 procent van de Nederlanders – ten opzichte van 62 procent van het EU-gemiddelde – vindt dat er meer verschillende soorten energiebronnen gebruikt moeten worden zoals hernieuwbare waterstof, biogas, zonnepanelen et cetera.

Volgens de Nederlander moet dit een van de prioriteiten zijn waarop de EU zich moet richten om een klimaatneutrale samenleving te worden in 2050.

Energielabel
Om energie betaalbaar te houden, vindt 55 procent van de Nederlanders dat de EU de lidstaten moet stimuleren om met maatregelen te komen om het energieverbruik te verminderen. 54 procent van de Nederlanders is vóór maatregelen die het voor de burger gemakkelijker maken om als zelfverbruiker of als lid van een hernieuwbare‐energiegemeenschap duurzame energie te produceren en te verbruiken.

Verder heeft 42 procent van de Nederlanders zich bij de aanschaf van een nieuw apparaat laten leiden door het Europees energielabel om zo geld en energie te kunnen besparen. 75 procent van de consumenten – ten opzichte van 54 procent van het EU-gemiddelde – heeft de afgelopen 5 jaar zijn huis verduurzaamd. Van die 75 procent heeft 56 procent zonnepanelen geïnstalleerd,  waar dat elders in Europa slechts 22 procent is.

Lees meer

informatieavond 24 september

Ook de 3e avond is goed verlopen. Een enthousiast publiek. Er werden goede, kritische vragen gesteld. Tijdens deze informatieavonden is er voldoende gelegenheid om vragen

Lees verder