Zonnepanelen voor bedrijven
Zakelijk
Het aanschaffen van zonnepanelen voor je bedrijf is een verstandige en goede keus. Veel bedrijven maken nog steeds gebruik van energie die van een energieleverancier afkomstig is. Vaak brengt dit hoge kosten met zich mee. Ieder bedrijf wil haar kosten graag drukken. Zonne-energie is ook voor jouw bedrijf de meest effectieve manier om kosten te besparen. Naast kostenbesparing brengt het gebruik maken van zonne-energie nog meer voordelen met zich mee die het aantrekkelijk maken om hierin te investeren. Ook brengt zonne-energie fiscale voordelen met zich mee en zijn er voor bedrijven interessante subsidies.
Voordelen voor bedrijven
De investering in zonne-energie verdient zichzelf terug. Doordat de kosten van het aanleggen van zonnepanelen steeds verder naar beneden gaan door toenemende concurrentie bij de fabrikanten, verdien je de investering in zonne-energie vaak binnen 7 jaar terug. Doordat veel bedrijven een groot dakoppervlak hebben, kunnen er veel panelen geplaatst worden en kan er zo maximaal worden bespaard op de energiekosten. Zonnepanelen hebben daarnaast ook nog eens weinig onderhoud nodig. Wel is het verstandig om het systeem schoon te houden en af en toe te controleren voor een optimaal rendement. Dit brengt geen tot weinig kosten met zich mee. Wil je meer weten over het onderhouden van uw zonne-energie systeem? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.
Kosten voor bedrijven
De kosten van het aanschaffen van zonnepanelen zijn afhankelijk van wat je wensen zijn en van wat je verbruikt. Iedere situatie is anders, waardoor het plaatsen van zonne-energie systemen vooral bij bedrijven een maatwerkopdracht is. Dit is dan ook de reden dat wij graag een keer bij je langskomen om de situatie te bespreken en te bekijken. Mocht je toch vooraf een indicatie willen van wat het je gaat kosten? Neem dan contact met ons op voor een indicatieve offerte. Wil je dat wij even bij je langskomen? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs.
Regelgeving en subsidies voor bedrijven
De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen. In het energieakkoord van de Nederlandse overheid wordt aangegeven dat 16% van de energiebronnen duurzaam moeten zijn in 2024. Door deze doelstelling zijn er subsidies beschikbaar gesteld voor bedrijven, wat de aanschaf van zonne-energie interessanter maakt. Daarnaast hebben sommige gemeentes ook nog een speciale subsidie voor initiatiefnemers op het gebied van zonne-energie.
Vrijwel alle subsidies voor bedrijven hebben te maken met een extra fiscale aftrek. Het bedrijf moet dus winst maken of inkomen hebben. Voor bedrijven die verlies draaien is het aanvragen van subsidies minder tot niet interessant. De hoogte van je subsidie hangt dus af van de belastingdruk van het bedrijf en of het bedrijf de verliezen in de toekomst nog mag verrekenen. Bedrijven kunnen in aanmerking komen voor verschillende subsidies. De subsidieregeling ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’ is momenteel gesloten in alle provincies. Of dit tijdelijk is of voor langere tijd is nog niet duidelijk. Wanneer er wijzigingen plaatsvinden op het gebied van subsidies zullen wij je op de hoogte brengen. Volg voor up-to-date nieuws onze Facebook pagina.
Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie; productie van hernieuwbare (duurzame) energie of CO2-verminderende technieken. Voor zoninstallaties geldt: de zoninstallatie moet groter zijn dan 15kwp (kilowattpiek) en aangesloten worden op een grootverbruikaansluiting. NB: In het klimaatakkoord is deze regeling een afbouwpad afgesproken. Dat is erop gericht na 2025 geen nieuwe subsidies meer te verlenen. Wil je meer informatie over de SDE++ subsidie? Neem dan contact met ons op of klik hier om verder te lezen.
Voor wie?
Bedrijven en (non)profitinstellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving die duurzaam produceren.
De aanvraagronde van 2024 is geopend van 10 september tot en met 10 oktober.
Energie-investeringsaftrek; belastingaftrek van de fiscale winst bij investeringen in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie. NB: Deze regeling is voor zoninstallaties vanaf 15 kWp, in aanvulling op de salderingsregeling. Bij een zonne-energiesysteem geldt de EIA niet voor grootverbruikaansluitingen, wel voor opslagsystemen. Voor meer informatie over EIA klik je hier.
Voor wie?
Ondernemers die investeren in duurzaamheid.
Milieu-investeringsaftrek (MIA) en die Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL); investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Meer informatie over VAMIL en MIA? Klik dan hier.
Voor wie?
Ondernemers die investeren in milieuvriendelijke technieken.
Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking; voor lokaal en gezamenlijk opwekken van hernieuwbare (duurzame) elektriciteit met zonne-energie, windenergie of waterkracht. Deze regeling vervangt de voormalige postcoderoosregeling (fiscale regeling verlaagd tarief).
Voor wie?
Energiecoöperaties of Verenigingen van Eigenaren (VvE’s)
Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis; voor energieadvies, procesbegeleiding en/of een meerjarenonderhoudsplan. (MJOP) En voor de energiebesparende maatregelen aan het gebouw.
Voor wie?
Verenigingen van Eigenaren (VvE’s)
Investeringssubsidie Duurzame Energie; voor de aanschaf van een zonneboiler, (hybride) warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Voor zakelijke gebruikers geldt ook: kleinschalige windturbines en zonnepanelen.
Voor wie?
Woningeigenaren en zakelijke gebruikers (zoals bedrijven, woningcorporaties en particuliere verhuurders etc.)
Wij verzorgen het gehele proces
Bedrijven en verenigingen
In 2010 zijn wij begonnen met het plaatsen van zonnepanelen. Inmiddels leveren wij dagelijks meerdere PV-installaties op. Naast het plaatsen van PV-installaties bij particulieren, plaatsen wij ook PV-installaties bij bedrijven en verenigingen. Hierbij gaat het vaak over grotere systemen die zorgen voor een hogere opbrengst.