Bewezen producten van A-merken

Vraag een vrijblijvende offerte aan?

Wat kosten zonnepanelen?

Kosten zonnepanelen

Wat zijn nu de kosten van zonnepanelen? De gemiddelde terugverdientijd hangt af van wat uw verbruik is en wat uw opbrengsten zijn. De zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig waardoor dit weinig tot geen extra kosten met zich mee brengt. Gemiddeld zijn zonnepanelen tussen de 5 en 8 jaar terugverdiend.

BTW terug vragen

In Nederland is er een regeling waarmee particulieren de BTW op zonnepanelen kunnen terug vragen. Hier heeft de Belastingdienst een speciaal formulier voor gemaakt. Wij helpen u graag kosteloos bij het invullen van dit formulier en het aangiftebiljet. Mocht u al zonnepanelen van ons hebben en heeft u hier vragen over, dan kunt u een kijkje nemen in de Service Map die wij na installatie bij u achter gelaten hebben of neem contact op met een van onze medewerkers.

Subsidies

Particulieren krijgen veelal geen subsidie. Wilt u weten wat de subsidiemogelijkheden zijn binnen uw gemeente? Kijk dan bij de subsidiewijzer: energiesubsidiewijzer. Bedrijven kunnen daar in tegen nog wel subsidie aanvragen. Hierover kunt u meer lezen bij: voor bedrijven.

Kosten onderhoud

Zonnepanelen zijn over het algemeen onderhoudsvrij. Doordat het in Nederland regelmatig regent, wordt het meeste vuil van uw panelen afgespoeld. In de loop van de jaren kan het zijn dat vuil zich ophoopt aan de onderste rand. Wanneer dit vuil meer wordt kan dit leiden tot rendementsverlies. Ook kan het zijn dat u in een bosrijke omgeving of ergens woont waar veel vogels zijn. Dit kan een oorzaak zijn van meer vuil op uw panelen. Vieze panelen leveren altijd minder op dan schone panelen, daarom adviseren wij om de panelen in het begin van de lente goed af te spoelen of met een zachte borstel of doek af te nemen. Hogedrukreinigers worden ten strengste afgeraden. De kracht van deze apparaten, kan er voor zorgen dat u uw zonnepanelen blijvend beschadigt. Let wel op dat u voorzichtig bent. Werken op hoge hoogtes kan gevaarlijk zijn.

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte