Van A tot Z in
eigen beheer

Vraag een vrijblijvende offerte aan?

Wat kosten zonnepanelen?

Omvormer zonnepanelen

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Echter hebben de elektronische apparaten in Nederland wisselstroom nodig om te kunnen werken. Hiervoor dient de omvormer. Dit is een apparaat dat tussen de zonnepanelen en de meterkast wordt geplaatst. Een omvormer wordt ook wel eens een spanningsomvormer of frequentieomvormer genoemd.

Het vermogen van een dergelijke omvormers loopt, bij consumententoepassing, van 250 tot ongeveer 35.000WP. Een omvormer zorgt er dus voor dat de gelijkstroom die over uw energiebron (uw zonnepanelen) staat, wordt omgezet in een wisselstroom die direct gebruikt kan worden, mee gesaldeerd kan worden of verkocht kan worden aan uw energieleverancier.

Hoe werkt een omvormer?

Een zonnepaneel levert standaard gelijkstroom in een lage spanning. De meeste apparaten in ons huis werken op wisselstroom. Daarom heeft u een omvormer nodig die de gelijkstroom omzet in voor ons bruikbare wisselstroom. Om deze stroom geschikt te maken voor gebruik worden zonnepanelen aangesloten op een omvormer. In deze omvormer wordt gelijkstroom omgezet naar wisselstroom van 230 volt. De omvormer wordt aangesloten aan het elektriciteitsnet (uw meterkast) en hiermee kan de energie die niet gebruikt wordt doorgesluisd worden naar het energiebedrijf.

De zonne-energie die op deze manier wordt opgevangen is een vorm van duurzame, of te wel groene energie. Investeren in zonnepanelen is zinvol. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Zonnepanelen worden betaalbaarder, terwijl elektriciteit van een leverancier alleen maar duurder wordt. 

Wilt u meer weten over omvormers?

Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder. U kunt ook een bezoek brengen aan onze showroom.

Laat u verbazen door onze kennis en prijs/kwaliteit verhouding. Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte aan. 
Gelijk bellen mag ook: 0521 - 76 40 12 

Ontvang een gratis offerte